Als deelnemer krijgt u toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site treft u alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Joke (J.A) Smit
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 033 421 61 04
Sandra (S.E.M.) Sangers
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 033 421 61 46
Euro 690,- inclusief verzorging en cursusmateriaal, respectievelijk euro 620,- met NPi-kortingskaart
Deze cursus is geaccrediteerd voor het register: Algemeen fysiotherapeut (CKR) / Kwaliteitsdeel van het CKR / Keurmerk Fysiotherapie met 24 punten.
Deze cursus is geaccrediteerd voor Oefentherapeuten (ADAP) met 21 punten.
Fysiotherapeuten en oefentherapeuten die de NPi-basiscursus 'Functiestoornissen van de bekkenbodem in breed perspectief' of de basiscursus 'Bekkenbodem' in Amsterdam, Rotterdam of Breda hebben gevolgd en die in hun praktijk kinderen met bekkenbodemdisfuncties willen gaan behandelen.
Geregistreerde bekkenfysiotherapeuten kunnen desgewenst inschrijven zonder verdere toegangseisen, maar ontvangen geen accreditatiepunten voor het register bekkenfysiotherapeut.
Bij kinderen komen functiestoornissen van de bekkenbodem vaker voor dan meestal wordt aangenomen. Wat is het achterliggende mechanisme en welke arts, paramedicus of andere hulpverlener moet ingeschakeld worden? Om de aanpak bij functiestoornissen van de bekkenbodem bij kinderen te begrijpen, is deze driedaagse vervolgcursus ontwikkeld.
In deze cursus worden de meest voorkomende urologische en proctologische aandoeningen bij kinderen besproken. Vaardigheden zullen worden ontwikkeld in het behandelen van kinderen met mictie- en defecatiestoornissen vanuit de oefentherapie. Invasieve behandeling komt in deze cursus niet aan de orde.
Signaleren is een onderdeel van deze cursus. Hiervoor is een goede anamnese en intake van groot belang. In de cursus zal gebruik worden gemaakt van specifiek voor deze doelgroep ontwikkelde vragenlijsten en intakeprocedures. De theorieblokken worden afgewisseld met veel praktijk in kleine groepen onder leiding van zowel bekken- als kinderfysiotherapeuten.
Na deze cursus kan de deelnemer de meest voorkomende urologische en proctologische aandoeningen bij kinderen benoemen en de functiestoornissen van de bekkenbodem bij kinderen beschrijven en hiervoor een behandelplan opstellen. Tevens kan de deelnemer de grenzen van de eigen deskundigheid aangeven, de mogelijke stoornissen bij het kind herkennen en weet de deelnemer hoe en aan wie het kind doorverwezen kan worden.
Thuisstudie, hoorcollege, responsiecollege, casuïstiek en practica
Vraag 1: Welke beoordeling geeft u de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in uw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt uw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou u het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?